Stedenbouwkundigplan Enschotsebaan
Stedenbouwkundigplan Enschotsebaan
Stedenbouwkundigplan Enschotsebaan

Stedenbouwkundigplan Enschotsebaan Berkel Enschot

Dit is het stedenbouwkundigplan voor het laatste deel van de ‘Overhoeken’ in Berkel-Enschot; Enschotsebaan Zuid. Het plan voor de ‘Overhoeken’ dateert uit 2008. Naar aanleiding van verschillende veranderde inzichten moest er een aangepast plan gemaakt worden. Beschermingszones rond hoogspanningszones zijn in de afgelopen jaren vergroot, en er moet zo’n 50% meer water gebufferd worden dan 10 jaar geleden. Voor het westelijke deel hebben we een nieuw plan gemaakt en voor het oostelijke deel is het plan aangepast naar de inzichten van nu. In het gebied zijn circa 200 woningen gepland.

Dwars door het gebied loopt een beek en een hoogspanningsleiding. ook is er een basisschool gevestigd. Het gebied grenst enerzijds aan de rondweg van Tilburg anderzijds aan bestaande tuinen. Een typisch voorbeeld van de complexiteit van veel nieuwe Nederlandse woonwijken.

Bij het maken van dit plan hebben wij intensief samengewerkt met de 3 ontwikkelaars, een projectteam van de gemeente Tilburg en verschillende adviesbureaus (verkeer, water, architectuur). Door de lange geschiedenis van het project was er veel kennis verloren gegaan en versplinterd geraakt. We hebben alle inhoudelijke onderwerpen opgehaald, samenhang gebracht en gedurende 2 jaar de integratie van alle disciplines in het ontwerp bewaakt. De ontwerptekening was daarbij steeds het belangrijkste middel. Daarnaast hebben we ook een verzameldocument gemaakt waarin we alle belangrijke informatie en kennis bij elkaar hebben gezet.

Details

Klant Ontwikkelaars van de Ven, Roozen en van Hoppe, van Wijnen
Team Hans van Kempen, Gaby Rasenberg
Looptijd 2018-2019
Locatie
Mail deze pagina