MFA Hapert
MFA Hapert
MFA Hapert
MFA Hapert
MFA Hapert
MFA Hapert
MFA Hapert
MFA Hapert

Stedenbouwkundig-kader MFA Hapert

Voor het dorp Hapert in de gemeente Bladel hebben we een stedenbouwkundig kader voor de ontwikkeling van een MFA, een school, een sportzaal en een historische kerk gemaakt. 

We hebben voor een proces van conceptontwikkeling gekozen en dus in voorschets voor een gebouw gemaakt. Belangrijkste keuze was om het gebouw op te zetten als een stukje ‘dorp met overkapping’. We hebben een nieuwe route door het dorp voorgesteld die deels ‘door het gebouw gaat'. 

Wij denken dat een MFA, zeker op een plek als deze, niet te dicht ‘op de functie’ ontworpen moet worden omdat er steeds nieuwe initiatieven zullen zijn. En die vinden dan een eigen plek in dit dorpsdeel. 

Een andere belangrijke keuze is om de kerk met weinig kosten bruikbaar te maken. We stelden Infraroodpanelen om te verwarmen voor op het moment als de ruimte gebruikt wordt en verder een flexibele inrichting.

We hebben het plan geheel in sketchup gemaakt zodat het voor het publiek makkelijk voorstelbaar is. De komst van een MFA is deel van een langjarig gesprek in de gemeente en het dorp. Dit stedenbouwkundig kader is een stap geweest in dat gesprek. De planvorming ligt nu (2018) al een tijdje stil. 

Details

Klant Gemeente Bladel
Team Hans van Kempen, Marloes Everts, Jeanine Beekman, Hans Antonisse
Locatie
Mail deze pagina