Zeeland
Zeeland
Zeeland
Zeeland
Zeeland
Zeeland

Herinrichting centrum zeeland

Zeeland heeft een bruisend centrum en wil dit graag behouden. Door de vele veranderingen gaat dit niet vanzelf. Vooral ons koopgedrag verandert snel. Voor een duurzaam en bruisend centrum zijn er drie aandachtspunten opgesteld: concentreren van functies in het centrum, een goede openbare ruimte en een actieve samenleving die veel organiseert. 

Om in te spelen op de gestelde aandachtspunten hebben we voorgesteld de verschillende pleinen te verbinden. Dit doen we letterlijk door een fysieke verbinding te maken tussen de verschillende pleinen. We hebben voorgesteld om een doorgang te maken in het gemeentehuis en de gebouwen komen op een stoep. Bij een herstructurering kunnen er hierdoor nieuwe functies komen in de gebouwen. Daarnaast krijgen enkele andere gebouwen ook een eigen stoep en komt er eenheid in de materialisering. Dit zorgt voor samenhang en draagt bij aan ontmoeting. Niet alleen rood, stenen en gebouwen, maar ook groen zetten we in om samenhang te creëren. Een goede combinatie van nieuw groen en het bestaande groen zorgt voor een groene sfeer. 

Voor de inrichting van de openbare ruimte hebben we samen gewerkt met ondernemers, bewoners en de gemeente in een interactief proces, online via de projectwebsite en offline tijdens de verschillende werkbijeenkomsten.

Details

Klant Gemeente Landerd
Team Hans van Kempen, Loes van Schie
Looptijd 2017-2019
Locatie
Mail deze pagina