Centrumvisie Doorwerth
Centrumvisie Doorwerth
Centrumvisie Doorwerth
Centrumvisie Doorwerth
Centrumvisie Doorwerth
Centrumvisie Doorwerth
Centrumvisie Doorwerth

Centrumvisie Doorwerth

In 2016 hebben we heel intensief in samenspraak met het Doorwerth een centrumplan gemaakt. Aanleiding van het dorp was zelf een plan te maken uit onvrede met de rol van de gemeente tot dan toe. Het project werd getrokken door een kleine kerngroep. LOS heeft samen met die groep een ontwerp gemaakt en gezorgd dat er zeer breed werd meegedacht. Onder andere met 2 scholen en ondernemers hebben sessies plaatsgevonden om samen tot een richting te komen. Ook hebben we gezorgd dat de gemeentelijke kennis op het juiste moment kon meedenken zodat borging ontstond. Internet is ingezet om de samenleving intensief mee te laten denken.

Dé opgave in Doorwerth was het dorp een hart te geven en te zorgen dat voorzieningen meer bijeen kwamen te liggen. Het is ons gelukt om 2 scholen samen te laten gaan met verschillende andere ontmoetingsfuncties in een Leer- en Ontmoetings Centrum. Zo ontstaat er een gebouwd hart en een hart in de openbare ruimte. Grote uitdaging in dit plan was niet alleen het draagvlak maar ook de financiële uitdaging om tot een haalbaar plan te komen. Om dat te bereiken worden er veel woningen toegevoegd.  

Het samenbindende concept dat we gekozen hebben is die van een campus. Waarin vooral de ruimte voor verbinding zorgt. Olifanten paadjes in het huidige Doorwerth hebben ons geinspireerd voor de padenstructuur van de campus.


Details

Klant Kerngroep Doorwerth en Gemeente Renkum
Team Gerbert Smulders, Peter Droog, Ashley Ballintine
Looptijd 2017
Locatie
Mail deze pagina