Leusden
leusden
leusden
leusden
leusden
leusden
leusden
leusden
leusden

Omgevingsvisies Leusden

Voor de gemeente Leusden maken we twee omgevingsvisies. Een voor het landelijk gebied en een voor het stedelijk gebied. De gemeente heeft het programma ‘de samenleving voorop’ (zie ook het Democratic Challenge-programma). De vraaggerichte aanpak die we voorstelden sluit daar goed bij aan

Tot de zomer van 2016 hebben we de ‘vraagstukken’ opgehaald en zijn we begonnen met het genereren van oplossingen. Na de zomer start de internetconsultatie, en in het najaar wordt het product gemaakt.

De gemeente Leusden heeft voor LOSstadomland gekozen vanwege de aanpak en vanwege onze praktische ervaring met het proces en de inhoud van omgevingsvisies.

De keuze om de stedelijke visie en de landelijke visie gelijktijdig te doorlopen, maar wel apart zichtbaar te houden is een gerichte keuze van de gemeente geweest. De problematiek van het buitengebied is zo anders dan die van het stedelijk gebied dat het goed is deze apart op te halen.

In de komende maanden zal blijken of het nodig is de aparte sporen te handhaven of dat uiteindelijk een combinatie handiger is. 

Details

Klant Gemeente Leusden
Team Hans van Kempen, Ashley Ballantine
Looptijd 2016 - 
Locatie Leusden
Mail deze pagina