Kwaliteitscommissie Peel en Maas
Kwaliteitscommissie Peel en Maas
Kwaliteitscommissie Peel en Maas
Kwaliteitscommissie Peel en Maas

Kwaliteitscommissie Peel en Maas

Roelof Goodijk maakt sinds 2012 deel uit van de tweekoppige kwaliteitscommissie voor het buitengebied van de gemeente Peel en Maas. Basis vormt een kwaliteitskader, gebaseerd op het Limburgs Kwaliteitsmenu, waarin de gemeente de kwaliteiten in het buitengebied heeft benoemd en waarin een normering is opgenomen voor de hoogte van de maatschappelijke investering die aan groeiende bedrijven wordt gevraagd. 

Uitdaging was een werkwijze te vinden die aansluit bij de belevingswereld van de ondernemer. Hiertoe voeren we als commissie aan de voorkant van de planvorming een gesprek en bedrijfsbezoek bij de ondernemer, waarin ondernemer en commissie veel van elkaar opsteken. Op basis van het gesprek komen we tot een palet aan mogelijke investeringen, waaruit de ondernemer zijn eigen keuze kan maken, passend bij zijn bedrijfsvoering. Nieuw aan het instrument is dat de investering naast o.a. natuur en landschap kan bestaan uit duurzaamheid en architectuur. 

De ruimte voor maatwerk en het gesprek als basis voor de uitwerking maakt dit een bijzonder voorbeeld van uitnodigingsplanologie.

Details

Klant Gemeente Peel en Maas
Team Roelof Goodijk
Looptijd 2012 - 2016
Locatie Peel en Maas
Mail deze pagina