Nieuws

Even voorstellen…

Even voorstellen…

Liselore is in oktober bij LOS aan de slag gegaan. Ze studeerde in 1999 af als landschapsarchitect aan de Universiteit Wageningen. Sindsdien werkt zij als projectleider en landschapsarchitect met veel enthousiasme aan een breed scala ruimtelijke opgaven: landelijk en stedelijk, grote en kleine schaal. De eerste 10 jaar bij verschillende ontwerpbureaus (Kuiper Compagnons, BRO Adviseurs en MTD Landschapsarchitecten) en daarna nog 10 jaar bij de gemeente Oss.

Haar hart ligt bij integrale gebiedsontwikkeling in co-creatie met alle betrokken partijen: echt SAMEN projecten/visies opbouwen. Alleen dan beklijft een visie en landt een project ook echt in de samenleving. Het project moet van de mensen zelf zijn. Naast inhoudelijke gedrevenheid is de manier waarop visies/projecten tot stand komen dus een heel belangrijke drijfveer voor haar. Dat deelt ze ook graag met anderen: daarom heeft ze voor de gemeente Oss het werkboek Co-creatie gemaakt. 

Trots is ze op haar bijdrage aan de Maashorst en de Landerij VanTosse. Van het allereerste begin: het schrijven van de visie en het programma, het binnenhalen van de subsidie (€18 miljoen) en het enthousiasmeren, betrekken en verbinden van alle verschillende partijen. Tot aan de oplevering: verantwoording van het uitgegeven geld en realisatie van projecten zoals Speelbos en uitkijktoren Herperduin, voedsellandschap en het landschappelijk raamwerk. 

Sophie heeft in augustus haar opleiding Architectural Urban Design and Engineering afgerond aan de Technische Universiteit Eindhoven en werkt sinds begin november bij LOS. Binnen haar master heeft ze zich gericht op stedenbouw en is afgestudeerd op een project over recreatielandschappen in en rond de haven van Rotterdam. Verder heeft ze tijdens haar stage bij Urban Synergy meer geleerd over landschappelijke opgaven en heeft ze gewerkt aan ruimtelijke vraagstukken rond klimaatadaptatie en de energietransitie. 

Sophie haalt uitdaging uit het verbeteren en verduurzamen van de leefomgeving aan de hand van participatieve projecten. Tijdens haar studie en stage heeft ze al enige ervaring opgedaan met participatieprojecten en hoopt hier verder in te groeien bij LOS. Een van de projecten waar ze nu aan werkt is de omgevingsvisie buitengebied Wageningen. Hierbij is ze ook direct betrokken bij het participatietraject.

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u vragen aan één van onze nieuwe collega’s, neem dan gerust contact met ze op!

| Categoriën: | Tags: | Aantal keer gezien: (1810) |

Geef commentaar

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden