Nieuws

Afsluitende informatiemarkt Klimaatrobuust Kienehoef groot succes

“Het blijkt dat het kan: bewoners zelf hun wijk laten inrichten. Verdeeld over zo’n 25 straatdelen leverden bewoners van de wijk Kienehoef in Sint-Oedenrode plannen voor de herinrichting van hun woongebied”

Met deze inleiding trapt het Eindhovens Dagblad [Editie Noord | 1 oktober] een artikel af waarbij wordt ingegaan op de informatiemarkt die zaterdag 28 september op kinderboerderij De Kienehoeve werd gehouden. Het resultaat van een intensief participatieproject voor het ontwerp van een klimaatrobuuste openbare ruimte van de wijk Kienehoef. Een groot aantal bewoners uit de wijk kwam hier bijeen om de resultaten en ontwerpen van de verschillende straten te bewonderden.

Dat de ontwerpen het resultaat zijn van een intensieve samenwerking met bewoners en dat zij achter de plannen staan wordt nog eens extra bevestigd doordat drie bewoners zelf het ontwerp en proces kwamen presenteren en toelichten.

Op de markt gaf de gemeente Meierijstad daarnaast ook informatie over hoe de bewoners zelf al aan de slag kunnen voor een klimaatrobuust Kienehoef op eigen terrein, bijvoorbeeld door ‘Operatie Steenbreek’ en het plaatsen van regentonnen onder de regenpijpen.

Als bureau hebben we met veel plezier gewerkt aan de ontwerpen die samen met de bewoners tot stand zijn gekomen.

| Categoriën: Inrichting, Ontwerp, Interactieve planvorming, Burgerkracht | Tags: klimaatadaptie | Aantal keer gezien: (2584) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden