Nieuws

Bouwen in een park is per definitie spannend; bewoners waarderen ons ontwerp met een 4,4 (van 5)!

In Grave is basisschool de Sprankel het afgelopen jaar verhuisd naar een nieuw gebouw op een andere locatie. De gemeente Grave heeft besloten dat op de vrijkomende locatie woningen gebouwd kunnen worden én dat de locatie een bepaalde nettowinst moet opleveren.

LOS startte met de opdracht om in dialoog met omwonenden aan dit plan te werken. Vorige week hebben we het concept gepresenteerd en bediscussieerd; het werd kritisch, maar ook verrassend enthousiast ontvangen. Kritisch omdat bewoners bij voorkeur zo min mogelijk “rood” in het park terugzien. Enthousiast omdat ze het dilemma in de opgave en de kwaliteit van het ontwerp herkennen.

In het concept is gepoogd om het park als het ware om de bouwblokken heen te laten lopen en zichtlijnen te creëren. Om de impact op het park te verkleinen konden bewoners zich gestapelde bouw - wat aanvankelijk bij de eerste discussies op weerstand stuitte – goed voorstellen.

De komend tijd gaan we, mede naar aanleiding van reacties uit de wijk, het ontwerp nog aanscherpen en vertalen naar een ontwikkelkader op basis waarvan een ontwikkelaar geselecteerd zal worden.

Via Mentimeter hebben we ons ontwerp op een aantal thema’s laten scoren door de bewoners. Een 4,4 is een mooi resultaat. We gaan het plan nog wat aanpassen waarmee we mogelijk nog beter scoren!

| Categoriën: Ontwerp, gebiedsontwikkeling | Tags: | Aantal keer gezien: (509) |

Geef commentaar

Categoriën

Trefwoorden