Nieuws

Wat kiest de Geffenaar?

Gaan de Geffenaren voor het ‘pittoreske plein’, het ‘wervelende park’ of toch voor het ‘prettig plantsoen en Dorpsplein’? 

Samen met het dorp en de gemeente werken we aan de (her)ontwikkeling van het dorpsplein en voormalig gemeentehuis in Geffen. Ondertussen zijn er 3 scenario’s gepresenteerd en hebben we wensen en ideeën opgehaald uit het dorp. Ondertussen gaat de discussie nog door op het internet met de speciale website voor dit project.

De modellen: 
Het pittoreske plein is gebaseerd op een klassiek plein met een carré van bomen. Op het plein kunnen activiteiten plaatsvinden als de wekelijkse markt, maar ook de kiosk en de dorpspomp kunnen hier een plek krijgen. De huidige autostraat aan de noordzijde vervalt, het gehele gebied wordt verblijfsgebied. Aan de zuidzijde kan de auto wel rijden, maar is hier te gast. De zonzijde komt hierdoor vrij te liggen en hier kan een openbaar terras worden gemaakt. Het zou goed zijn als op mooie zomerdagen een aantal foodtrucks neergezet worden als een vorm van ‘placemaking’. Als de ervaring er is, dan is de verwachting dat een horecaondernemer ook komt. 

Het wervelende park is geen plein, maar ingericht als park. Het ontwerp is gebaseerd op een aantal curves als logische looplijnen. Daarnaast is er een zonering aangebracht waardoor je door verschillende sferen gaat; het ‘veld’, de ‘boomgaard’ en het ‘zand’. 

Het prettig plantsoen en dorpsplein gaat uit van het maken van verschillende ruimtes; een plein aan het Dorpsplein en een plantsoen aan de Raadhuisstraat. Het plein kan een Geffens plein worden, met bijvoorbeeld een mozaïek van het wapen of een deel van het volkslied. Het plantsoen is een groene plek, de kiosk krijgt hier een plek tussen enkele verspreide bomen. Een opvallende bomenrij zorgt voor een verbinding tussen de verschillende ruimtes.

In alle scenario’s is rekening gehouden met (nieuwe) bebouwing op de plek van het oude gemeentehuis. 

De discussie over de scenario’s loopt nog door op internet, daarna gaan we aan de slag met een voorkeursscenario. We houden u op de hoogte! 
 

| Categoriën: Centrumplan, Inrichting, Ontwerp, Interactieve planvorming | Tags: | Aantal keer gezien: (1310) |

Geef commentaar

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden