Nieuws

LOS aan de slag in Meierijstad én met ontwikkeling Stadhuisplein e.o. Veghel

Onlangs werd de raamovereenkomst ‘Adviesdiensten Stedenbouw en Landschap’ voor de gemeente Meierijstad aan LOS gegund! De komende jaren zullen wij als één van de drie geselecteerde partijen (Kragten en de samenwerking Spacevalue-TLU en LOS stadomland) met de gemeente aan diverse opdrachten werken op het gebied van landschapsontwerp en stedenbouw.

De eerste opdracht waar LOS mee mag starten is de ontwikkeling van het gebied rondom het Stadhuisplein van Veghel! Een uitdagende opdracht waar we vol energie mee aan de slag gaan om er samen met de gemeente en de samenleving iets moois van te maken, zodat we de ambitie van de gemeente kunnen vertalen in een plan waarbij de ruimtelijke kwaliteit rondom het Stadhuisplein wordt versterkt.

Juist vanwege een aantal relevante ontwikkelingen rondom het Stadhuisplein (sloop van voormalig theater De Blauwe Kei en plannen voor de sloop van het zwembad en sporthal) kunnen we een integrale kwaliteitsslag maken op het gebied van ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid en klimaat voor een groter gebied rondom het Stadhuisplein. De mogelijkheid die zich hierbij voordoet om ook de verbinding met de Aa te leggen biedt kansen om in een participatief ontwerpproces naar een groenere, duurzamere en robuustere omgeving van het Stadhuisplein toe te werken. Zodat dit schrale stuk van Veghel een eigen identiteit krijgt.

Wij zijn blij met de selectie voor dit mooie project én de selectie voor meer moois in de komende jaren samen met Kragten en Space Value-TLU.

| Categoriën: Centrumplan, Inrichting, Ontwerp, Interactieve planvorming | Tags: | Aantal keer gezien: (1818) |

Commentaar

  • Op de plaats vd oude blauwe kei graag een park maken met veel groen/ bomen en hier en daar een bankje. Zit je op het bankje kun je genieten vd uitzicht vd grote park aan de overkant. Meer groen minder parkeerplaatsen.
    19-7-2019 7:44:54 Reageer
  • Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van de plannen m.b.t. Stadhuisplein Veghel
    23-6-2019 13:28:45 Reageer

Geef commentaar

Nieuwsbrief

Naam

Categoriën

Trefwoorden