Nieuws

Duurzame wijk in Someren, Groote Hoeven, wordt bouwrijp gemaakt! 

Na een intensief ontwerptraject samen met de gemeente Someren en een probleemloos bestemmingsplantraject gaat het nu eindelijk gebeuren; nieuwbouwwijk de Groote Hoeven wordt bouwrijp gemaakt!

De hoofdstructuur met ondergrondse infra ligt al in het gebied en ook de waardevolle bomen zijn ondertussen gesnoeid ter voorbereiding op de bouwfase. Het gebied wordt nu klaar gemaakt voor de eerste bewoners die vanaf april kunnen starten met bouwen.

De duurzaamheidsambities zijn voor Somerse begrippen hoog. De gemeente Someren heeft het ‘cradle to cradle’ (C2C) principe omarmd en voert hier actief beleid op. Om bewoners te prikkelen en informeren bouwt de gemeente een voorbeeldwoning waar de toekomstige bewoners kunnen zien wat de mogelijkheden zijn van duurzaam en toekomstgericht bouwen. Het ontwerp daarvoor komt van 2.0 Architecten.

De gemeente stimuleert verder ook het gebruik van duurzamere materialen door bij de gronduitgifte een ‘Ecodepot’ te hanteren. Als de bouwer in enige mate bouwt met duurzamere materialen dan ontvangt hij/zij een eerder ingelegd bedrag terug bij oplevering van de woning. 

De bewoners hebben tenslotte ook de opgave om zelf een bijdrage te leveren aan de wateropgave. Binnen het plan is voldoende ruimte gemaakt voor water en bestaande bomen in het openbare gebied krijgen voldoende ruimte, onder andere hierdoor wordt de Groote Hoeven klimaatadaptief en toekomstbestendig!

Kijk hier voor meer informatie over het project de Groote Hoeven. Klik hier om meer te weten te komen over hoe de gemeente Someren verder nog actief is in het klimaatbestendiger maken van haar gemeente.

| Categoriën: Inrichting, gebiedsontwikkeling | Tags: | Aantal keer gezien: (2448) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden