Nieuws

LOS ook actief als procesregisseur Omgevingswet

Naast het ontwikkelen van gebiedsvisies en ruimtelijk ontwerp begeleidt LOS een aantal gemeenten bij de implementatie van de Omgevingswet. In Neder-Betuwe en Buren hebben we onlangs voor twee jaar ‘bijgetekend’ om het Routeplan dat we in 2018 opstelden, uit te voeren tot aan de invoeringsdatum van de wet op 1 januari 2021. 

Vanuit LOS zijn Roelof Goodijk en Jasper Vlek in de gemeenten Buren en Neder-Betuwe aangesteld als Procesregisseur Omgevingswet. Onze taak is te zorgen voor een soepele implementatie van de wet in de organisatie. We beantwoorden de vragen hoe we nu werken, waar we heen willen en welke acties daarvoor wanneer nodig zijn.  Sommige onderwerpen hebben hoge prioriteit, andere onderwerpen zijn juist naar achter geschoven. Dit leidt tot een overzichtelijk stappenplan zodat de transitie soepel verloopt en behapbaar is. Tegelijkertijd oefenen we in pilots met de nieuwe manier van werken binnen de wet.

Roelof en Jasper combineren dit werk met inhoudelijke projecten elders in het land, zoals het opstellen van omgevingsvisies en centrumplannen. Deze combinatie levert waardevolle meerwaarde en expertise en leidt bij LOS op kantoor vaak tot indringende discussies. Momenteel zijn integraal werken, klantgerichte dienstverlening en digitaliseringsopgave ‘hot items’. 

| Categoriën: Omgevingsvisie | Tags: | Aantal keer gezien: (3646) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden