Nieuws

Bewoners aan de slag voor een klimaatrobuust Kienehoef Klimaatrobuust

Het project Kienehoef Klimaatrobuuster is van start! Donderdagavond 8 november was de aftrap op de basisschool midden in de wijk. Zo’n 200 betrokken bewoners of andere geïnteresseerden kwamen luisteren naar de toelichting op het proces en de website.

In de wijk Kienehoef gaat de komende jaren het een en ander veranderen. Een van de projecten is het ‘klimaatrobuust’ maken van de wijk. De riolering wordt afgekoppeld en het regenwater wordt via een eigen systeem afgevoerd. Om de wijk klimaatbestendig te maken en beter geschikt te maken om extreme droogte of neerslag op te vangen is dit ook een kans om de openbare ruimte aan te pakken. Dit gaan we samen doen met de bewoners van de straten. 

Momenteel zijn de bewoners zelf bezig met het genereren van eerste ideeën en wensen, dit gebeurt zowel offline als online. 

In de komende maanden organiseren we verschillende avonden en spreekuren waar wij, als ontwerpers, samen met bewoners een ontwerp gaan maken met de bewoners. Daarnaast vullen we tussentijds de website aan met nieuwe en aangepaste voorstellen.

We zijn erg benieuwd naar de resultaten en kijken uit naar de samenwerking!

| Categoriën: Inrichting, Ontwerp, Interactieve planvorming | Tags: | Aantal keer gezien: (2456) |

Nieuwsbrief

Naam

Categoriën

Trefwoorden