Nieuws

Grote opkomst bij kavelmarkt over nieuwste én duurzaamste wijk van Someren

Bezoekers zijn massaal op de informatiebijeenkomst over de meest duurzame wijk van Someren, Groote Hoeven, afgekomen. Op dinsdag 18 september hield de gemeente Someren samen met LOS stadomland in theater De Ruchte drie voorlichtingssessies met een presentatie over de opzet van het plan, gasloos en duurzaam bouwen en over hoe je in aanmerking komt voor een bouwkavel. Tussendoor konden geïnteresseerden terecht bij marktkraampjes in de foyer voor specifieke vragen over het plan en gedetailleerde informatie over de kavels.

Tot drie keer toe zat de zaal nagenoeg vol. De presentaties werden afgetrapt door wethouder Guido Schoolmeesters. Hierna ging LOS stadomland in op de verschillende uitgangspunten van het stedenbouwkundig plan, waarbij ‘groen’ een van de sleutelwoorden is voor Groote Hoeven. Daarbij heeft Someren een hoge duurzaamheidsambitie gesteld, namelijk dat alle woningen gasloos en zo optimaal mogelijk duurzaam en circulair worden gebouwd. Michel Weijers van C2C ExpoLAB gaf hier een toelichting op tijdens de presentaties.

Yvan Vavier, beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling bij de gemeente Someren, sloot de presentaties af met een overzicht van de planning. Op dit moment wordt de grond bouwrijp gemaakt en staan de eerste kavelpaspoorten op de website van de gemeente. Vanaf 15 oktober komen de eerste kavels in de verkoop. Voor meer informatie zie www.someren.nl/grootehoeven

 

Al met al een zeer geslaagde avond met veel enthousiaste geluiden uit het publiek.

| Categoriën: Ontwerp, gebiedsontwikkeling | Tags: | Aantal keer gezien: (4653) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden