Nieuws

Eigen verantwoordelijkheid voor beeldkwaliteit bedrijventerrein

Eigen verantwoordelijkheid voor beeldkwaliteit bedrijventerrein

De ondernemers van het bedrijventerrein Panhuis in Kesteren stellen in samenspraak met gemeente en de commissie welstand een eigen beeldkwaliteitskader op, als inspiratie en toetsing voor (toekomstige) ontwikkelingen. Woensdag 18 februari heeft LOS Stadomland samen met ondernemers van bedrijventerrein Panhuis een avond georganiseerd om te discussiëren over de gewenste beeldkwaliteit van dit bedrijventerrein. Waar willen we met het terrein naartoe en hoe hoog leggen we de lat? Ondernemers zien het belang van de ruimtelijke kwaliteit van hun terrein omdat dit positief is voor de duurzame waarde van hun vastgoed en omdat klanten het op prijs stellen.

In het vervolg zoeken we naar manieren om de kwaliteit op lange termijn te borgen, zoals het instellen van een „eigen” kwaliteitsteam. De welstand wordt dan een formele achtervang.

Deze kwaliteitsdiscussie is een uitwerking van het herstructureringsplan dat we eerder maakten, op basis waarvan de gemeente een subsidie van ruim 1 miljoen euro van de provincie wist te verkrijgen. Ook nieuwsgierig of deze subsidie-kans er voor u ligt? Neem dan contact met ons op.

| Categoriën: Inrichting | Tags: | Aantal keer gezien: (2973) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden