Nieuws

Werk in uitvoering; Hapse stappen in Kerkstraat Haps

Van tekentafel naar werk in uitvoering. In 2020 werkte LOS samen met inwoners en gemeente Cuijk aan de Maas aan een inrichtingsplan voor de openbare ruimte in het centrum van Haps. Eind 2023 zijn de werkzaamheden aan de doorgaande Kerkstraat gestart inzet: een leefbaarder dorp.

Na aanleg van de rondweg kwam er ruimte om de doorgaande Kerkstraat opnieuw in te richten met meer ruimte voor de fietser en voetganger én meer groen. Gaandeweg kwam er een wens om ook de wateroverlast te verminderen. Al snel introduceerden we het concept ‘Hapse stap’. Hierin is de wens voor meer meer groen, het afremmen en sturen van verkeer en een eigen beeld geïntegreerd. De stap verwijst bovendien naar de verbinding die gelegd wordt tussen voorzieningen. 

Inmiddels is men eind oktober gestart met vervangen of relinen (vervangen van de binnenkant) van het bestaande buizenstelsel, het aanleggen van een regenwaterriool en de herinrichting van de Kerkstraat. Ook het Kerkplein en een aantal zijstraten worden opnieuw ingericht. Dankzij een actieve betrokkenheid én kritische houding van de inwoners van Haps die zich hadden verenigd in een klankbordgroep is het gelukt om een plan met draagvlak te krijgen. Zo genieten de inwoners van Haps vanaf medio dit jaar van een groen, toegankelijk en leefbaar centrum. 

Ook wensen voor een leefbaarder dorp? Neem contact op!

| Categoriën: Inrichting | Tags: | Aantal keer gezien: (366) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden