Nieuws

Naar de film in Bavel

Hoe zorg je dat een gebiedsvisie bij zoveel mogelijk mensen bekend wordt? Door er een animatiefilm van te maken en een filmavond te organiseren! 

In opdracht van de gemeente Breda maakten we in 2023 samen met ambtenaren en dorpsbewoners de gebiedsvisie Bavel 2040. De visie bevat de gezamenlijke doelen en ambities voor ontwikkeling van het dorp, en een lijst van concrete uitvoeringsprojecten om die te realiseren. 

Klik om de film te openen op YouTube

Het was een uniek proces met de hoogste vorm van participatie: co-creatie. Veel bewoners droegen in themagroepen bij aan de totstandkoming van de visie. Daarmee is het echt een visie van het dorp en de gemeente gezamenlijk waarbij het dorp ook verantwoordelijkheid krijgt in de uitvoering en monitoring. Om het eindresultaat aan een zo breed mogelijk publiek te vertellen, maakten we een film van 4 minuten waarin de visie aan de hand van animaties wordt uitgelegd. Deze is samen met een documentaire over het proces aan bewoners getoond tijdens een drukbezochte filmavond.  

Steeds vaker willen gemeenten gebiedsvisies samen opstellen met een zo breed mogelijk afvaardiging van de bevolking. Dat betekent ook op een andere manier communiceren. Geen lange beleidsteksten, maar heldere en beeldende verhalen. Een animatiefilm is een snelle en efficiënte manier om een soms ingewikkeld verhaal aan een breed publiek te vertellen. Als bureau zijn we steeds op zoek naar de beste communicatiemiddelen. Naast een animatiefilm kijken we ook naar andere technieken zoals interactieve visiekaarten, korte documentaires en bewegende infographics. Zo maken we visies en plannen steeds toegankelijker met als doel om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de ontwikkeling van hun leefomgeving.  

Voor meer informatie zie: https://www.breda.nl/bavel en/of neem contact op: Jasper.Vlek@losstadomland.nl

 

 

 

 

 

| Categoriën: Omgevingsvisie, Interactieve planvorming, Burgerkracht | Tags: | Aantal keer gezien: (395) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden