Nieuws

Wegens werkzaamheden aan het spoor…

LOS stadomland werkte in 2015 intensief aan 2 spoorzones. We maakten een gebiedsvisie voor de verdiepte ligging van het spoor dwars door Vught. En in Rijen (gemeente Gilze en Rijen) voorzag onze gebiedsvisie voor een herontwikkeling van de stationszone.

Rondom spoorzone
In beide gebiedsvisies stond de opgave centraal hoe het dorp aan weerszijden van de spoorlijnen opnieuw verbonden met elkaar kon worden. In Vught deden we dit door rondom de verdiepte spoorbak een park aan te leggen en ter plaatse van het station een riant autovrij plein te maken bovenop het verdiepte spoor. In Rijen stelden we voor om in plaats van een smal donker voetgangerstunneltje een brede uitnodigende passage onder het spoordoor aan te leggen die op een natuurlijke wijze aansluit op het stationsplein doordat het gehele plein als het ware geleidelijk mee omlaag loopt.

Lange adem
Gebiedsontwikkeling rondom spoorzones zijn complex en kosten vaak veel tijd, 10 jaar is zo voorbij, maar dat wil niet zeggen dat er achter de schermen niets gebeurd. We zijn daarom dan ook erg verheugd om te lezen in de krant dat voor onze beide gebiedsvisies nu concrete inrichtingsplannen gemaakt worden. Het doet ons deugd dat de strategische keuzes die we in de gebiedsvisies hebben gemaakt, nu uitgevoerd worden en dat de door ons bedachte uitwerkingsrichting nagenoeg 1 op 1 is overgenomen. Dat hadden we 10 jaar geleden maar mooi gezien!

| Categoriën: Ontwerp, gebiedsontwikkeling | Tags: | Aantal keer gezien: (268) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden