Nieuws

Ambitienota Geffense Plas geeft ruimte aan zwemmer en ree

Een heerlijke recreatieplek. Water, strand, horeca, recreatie én ruimte voor de natuur. De gemeenteraad van Oss geeft groen licht: de Geffense Plas gaat weer een ‘place to be’ worden na jaren van verwaarlozing. LOS stelde een ambitienota op en biedt daarmee creatieve ruimte aan een ondernemer in spe.

Tussen Oss en Geffen ligt een mooie recreatieplas. Al eerder lagen er scenario's voor de toekomstige ontwikkeling van de plas. Na gesprekken met lokale partijen, zoals de duikvereniging, brandweer, omwonenden, evenementenorganisaties en landschapsverenigingen, gingen we dit voorjaar met de gemeente terug naar de tekentafel. Dit heeft geresulteerd in een ambitienota met criteria voor het gebied. Potentiele exploitanten kregen de kans om zich in te schrijven. 

Van de nieuw te kiezen exploitant wordt verwacht dat de dynamiek van het gebied wordt vergroot, het gebied toegankelijk voor iedereen is en dat de natuurwaarden behouden blijven. Kortom: een gebied met ruimte voor de recreant, de festivalganger, maar ook een plek waar reeën komen drinken en een zwaluwwand is. 

LOS en de gemeente Oss kozen ervoor om de ondernemer ruimte te geven, maar wel doelen te benoemen. Hierin zit een concrete uitnodiging aan de ondernemer om te komen met een creatieve invulling. Uiteindelijk werd door een speciale commissie, waarin LOS ook zitting had, uit meerdere kandidaten het plan van ‘Strand Tien’ gekozen. Weer toekomst én vertier voor mens, natuur en dier.

Meer lezen over de Geffense Plas? Lees hier de artikelen in het Brabants Dagblad en DTV Nieuws.

| Categoriën: Inrichting, Burgerkracht | Tags: | Aantal keer gezien: (152) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden