Nieuws

De Boterwijk op een goudschaaltje 

“Namens wie staat u hier eigenlijk? Namens de projectontwikkelaar?” Deze vraag krijgen we tegenwoordig regelmatig. Inwoners zijn het soms niet eens met woningbouw dichtbij hun eigen woning en daarom leveren nieuwe plannen nogal eens weerstand op. Zo ook in de Boterwijk in Oirschot; een landelijk gebied met beschermd dorpsgezicht met een open structuur aan de rand van het historische Oirschot.

Een projectontwikkelaar kocht de locatie van de voormalige Boerenbond samen met nog meer gronden. Tijdens de eerste en tweede meedenksessie kwam onder andere dit onderwerp aan de orde. Hoe ga je dan als onpartijdige partner in deze te werk?

“Als LOS staan we namens de locatie hier”, was ons antwoord. We brachten daarom alle relevante thema’s in beeld en lieten inwoners open meedenken over het belang ervan. We bespraken de kwaliteiten van de locatie, het gebruik van de akker als wandelgebied, de bedrijvigheid aan het lint, de woonkwaliteit etc. Maar ook de behoefte aan woningen voor het dorp. Door een goede balans te zoeken tussen woningbouw en de andere wensen in het gebied hopen we tot een gedragen plan te komen. 

Woensdag 5 juli a.s. is de laatste bijeenkomst van dit project, dan presenteren we de totaalvisie.

| Categoriën: Landschap, Interactieve planvorming, gebiedsontwikkeling | Tags: | Aantal keer gezien: (232) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden