Nieuws

LOS en Megaborn leren van elkaar 

LOS en Megaborn leren van elkaar 


Bij LOS zijn Anna van Rij, Maud van den Elzen en Sophie Rijswijk bezig met hun beroepservaringsperiode (BEP/PEP) om zich straks in te mogen schrijven in het architectenregister als stedenbouwkundigen en landschapschapsarchitect. Ze gingen bij Megaborn Traffic Development BV op bezoek. 

Doelen: meer te leren over hoe onze werkvelden van ontwerp en werkvoorbereiding op elkaar aansluiten en hoe we beter de openbare ruimte kunnen inrichten door elkaars taal te begrijpen. 

We leerden van Ilse Megens, Joris van de Wiel en Jarno van de Steeg, dat er in een definitief ontwerp en bestek nog veel details moeten worden uitgewerkt voor het kan worden aanbesteed voor de uitvoering. Het viel gelijk op hoeveel je kunt winnen door te weten van elkaar wat nodig is en hierover in gesprek te gaan. Hierdoor kunnen we samen het ontwerp van de openbare ruimte en de technische uitwerking naar een hoger niveau tillen/verbeteren. Samenwerking loont!

Ilse: “Wat ons is bijgebleven aan het gesprek is de nieuwsgierigheid die Anna, Maud en Sophie hadden in hoe verschillende disciplines invloed op elkaar hebben. Door hun nieuwsgierigheid ontstond een gesprek waarin ze over hun eigen discipline heen keken en waardoor wij onze kennis konden delen. Wij zijn er van overtuigd dat door het begrip dat hierbij ontstaat, de ontwerpen hier uiteindelijk van zullen profiteren. Anna, Maud en Sophie, ga zo door!”

| Categoriën: Studie, Ontwerp, gebiedsontwikkeling | Tags: | Aantal keer gezien: (201) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden