Nieuws

LOS op bezoek in Malden-Noord: een gebied vol passie!

Hoe leer je een gebied het beste kennen? Door de ogen van de mensen uit het gebied: bewoners, vrijwilligers en ondernemers. Zij leerden ons als ontwerpers het gebied door en door kennen. Hoe? Een koud fietstochtje door gemeente Heumen…

Bewoners en ondernemers nodigden ons uit op hún land om daar vol passie over te vertellen als input voor de gebiedsvisie. En dat blijkt waardevol! Een guur windje stond er 3 maart toen we samen met 4 collega’s van gemeente Heumen fietsten door Malden-Noord. Wat een rijkdom in dit buitengebied! Aan lokale initiatieven en afwisseling in het landschap welteverstaan. 

Zo is er een grote diversiteit aan vormen van ecologische (stads)landbouw: Gelukkige Groentes, voedselbos Dassenhof, voedselbos Werelds, Landgoed Grootstal met o.a. Bodemzicht. Via de prachtige hoogstamboomgaard in de Elshof en Landgoed ’t Hoog bezochten we het leefgebied van de dassen. De Veldweg kenmerkt zich door de vele paarden. Een bewoner liet zien hoe landschapsontwikkeling met subsidie van de gemeente mogelijk is. In zijn bos is in een oude zandafgraving een mooi heidegebied ontwikkeld. Andere bewoners wezen ons op de gevaarlijke verkeerssituaties bij Sportpark Union en de Sportweg. We sloten af in het Lierdal, waar bewoners en vrijwilligers het landschap ontwikkelen en beheren. 

De vele bijzondere plekken, ontwikkelingen en vooral de gepassioneerde ondernemers, vrijwilligers en bewoners hebben ons echt geraakt tijdens deze fietstocht. We hebben het gebied, de kwaliteiten, kansen, maar vooral ook de drijfveer van de mensen erachter beter leren kennen. Bedankt voor deze leerzame en leuke dag! 

Ook plannen voor een (buiten)gebied? LOS stadomland fietst/wandelt graag mee! Lees het volledige verslag hier.

| Categoriën: Landschap, Interactieve planvorming, gebiedsontwikkeling | Tags: | Aantal keer gezien: (433) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden