Nieuws

Veel deelname aan Omgevings-10-daagse Loon op Zand

De gemeente Loon op Zand wil in nauwe samenspraak met inwoners en organisaties een omgevingsvisie opstellen. Maar de ervaring leert dat niet iedereen naar een zaaltje komt. Hoe bereik je dan toch alle doelgroepen? Hoe krijg je een representatief beeld van de meningen en ideeën van inwoners? 

Uit onderzoek blijkt dat slechts 35 á 40% van de inwoners in Nederland bereid is om naar bijeenkomsten van de gemeente toe te komen. Daarom hebben we ervoor gekozen om ‘naar mensen toe te gaan’. We hielden 200 gesprekken op de markt, het busstation en de winkels in de dorpen. Ook hielden we gesprekken bij jongerenverenigingen, buurthuizen, de handwerkclub en klussendienst.

Wat duidelijk is geworden is dat ouderen en jongeren heel verschillende behoeftes hebben als het gaat om het gebruik van openbaar groen, klimaatadaptatie en voorzieningen. Jongeren willen spannende plekken creëren met klim- en graffitimuren. Ouderen willen ruimtes voor ontmoeting in de buurt van hun woning.  En die plekken zijn ook gevonden. Ook zijn er tal van ideeën bedacht om toerisme milieuvriendelijker te maken, zoals een witte fietsenplan of een transferium. Komende tijd zoeken we naar manieren om deze acties te bundelen en samen met inwoners op te pakken.

Meer weten over interactieve participatie of nog een bijdrage leveren aan de input voor de omgevingsvisie Loon op Zand? Praat eens met Roelof Goodijk en/of bekijk andere LOS projecten!

| Categoriën: Omgevingsvisie, Interactieve planvorming | Tags: | Aantal keer gezien: (173) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden