Nieuws

School maakt plaats voor groene woonomgeving in RenkumHoe kunnen we nieuwe woningen in het gebied toevoegen met behoud van de groene kwaliteiten van het gebied? Want ook al weten bewoners van de Bram Streeflandweg in Renkum al geruime tijd dat twee schoolgebouwen en een oude gymzaal plaats maken voor woningbouw, de unieke ligging in een droogdal met veel grote bomen en flinke hoogteverschillen maken van deze opgave een uitdaging!

Sinds een aantal maanden ondersteunt LOS stadomland de gemeente Renkum met een aantal stedenbouwkundige projecten. Eén hiervan is de locatie Bram Streeflandweg in Renkum. Vanwege de ligging midden in een woonwijk wil de gemeente de bewoners actief betrekken bij de planvorming. Na een brede informatieavond sprak LOS stadomland onlangs namens de gemeente Renkum met circa 20 klankbordgroepleden verder over de toekomst van het gebied. Centraal stond de vraag ‘Hoe kunnen we nieuwe woningen in het gebied toevoegen met behoud van de groene kwaliteiten van het gebied?’. 

Volgens veel bewoners zijn woningen met flinke achtertuinen met een parkeerplaats recht voor de deur bijvoorbeeld niet de beste manier om te wonen in het groen. Samen aan de slag met posters en uiteenlopende referentiebeelden zoals sfeerbeelden voor groen- park en bossfeer met een sociale factor zoals ontmoetings- speel en bewegingsmogelijkheden. Bewoners werden zo geïnspireerd om mee te denken hoe hun toekomstige leefomgeving eruit zou zien. Kortom: ‘Hoe kun je nu echt in het groen wonen? Heel fijn die échte wisselwerking!

Met deze dankbare input gaan we samen met de gemeente Renkum de komende twee maanden als ‘huiswerk’ enkele inrichtingsschetsen voor het gebied maken. Deze schetsen bespreken we daarna opnieuw met de klankbordgroepleden, welke schets ideeën zijn passend? Vervolgens werken we samen met de gemeente en bewoners toe naar een document dat kaders stelt aan ontwikkelende partij(en) die de woningen zal/zullen gaan realiseren. Deze voormalige scholenlocatie blijft voorlopig nog even een lerende omgeving…

 

 

| Categoriën: Inrichting, Interactieve planvorming | Tags: | Aantal keer gezien: (205) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden