Nieuws

Groen en betaalbaar wonen in de De Bolst

Groen en betaalbaar wonen in De Bolst

Een nieuwe woonwijk, die geschikt is voor jonge starters en levensloopbestendige woningen en toch veel groen en passend bij de identiteit van het (Brabantse) dorp? Dat was de uitdaging in de nieuwe woonwijk De Bolst, in Erp (gemeente Meijerijstad). 

LOS ontwerpt deze wijk van circa 200 woningen in samenwerking met ingenieursbureau Megaborn, gemeente Meierijstad, ontwikkelaar Janssen de Jong en woningcorporatie Area. 

We organiseerden twee bewonersavonden in juni 2021 en april 2022, waarbij een mix van huidige en toekomstige bewoners en geïnteresseerden hun wensen meegaven. Vele aanwezigen kennen de omgeving goed en hun ervaringen hebben ons een beter beeld gegeven van de behoeftes aan groen, faciliteiten en speelmogelijkheden. Zo konden we telkens voortbouwen aan het plan. 

In het plan komen nu diverse woonsferen voor die de dorpse karakter waarborgen: Wonen aan ‘t erf, wonen in het park, wonen aan het lint, wonen aan het park en wonen aan het landschap, wonen in het hof. Het groen staat in deze woonsferen centraal. Zo biedt de woonsfeer ‘wonen in het park’ de mogelijkheid om het groen tot aan de voordeur te laten lopen. Men woont dan ook echt met de voeten in het park. En bij ‘wonen in het hof’ komen karakteristieke geveltuintjes met een delfts stoepje. Middenin het gebied komt een park voor ontmoeten en recreëren van de hele nieuwe en bestaande wijk.

| Categoriën: Inrichting, Ontwerp, gebiedsontwikkeling | Tags: | Aantal keer gezien: (645) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden