Nieuws

Stap voor stap verder bouwen aan Soest en Soesterberg

Nieuwe plannen maken in dorpen, die midden tussen natuurgebieden en bijzondere landschappen liggen, is heel uitdagend. Want hoe maak je deze woongebieden klimaatneutraal en zorg je voor nieuwe woningen voor starters en ouderen als er nauwelijks extra ruimte is? Dat was de situatie in Soest.

De Omgevingsvisie Soest en Soesterberg moest antwoord geven op deze vraag en een lange termijn perspectief geven. LOS Stadomland stelde deze visie op samen met inwoners, ondernemers, maar ook vanuit de ideeen die jeugd van de Middelbare school met ons heeft verzonnen. We organiseerden daarvoor in 2019, 2020 en 2021 gesprekken met ambtenaren, fysieke en online bijeenkomsten met inwoners, workshops, polls en enquêtes. Inwoners konden zelfs in persoonlijke interviews meepraten over allerlei onderwerpen, van windenergie tot historische plekken.

En uiteraard moesten er keuzes gemaakt worden. Soest en Soesterberg heeft op basis van deze uitkomsten nu een plan met ambities, doelen en uitdagingen klaarliggen met zeven hoofdthema’s. Maar de hoofdlijn is: we veranderen stap voor stap en combineren daarbij nieuwe ontwikkelingen met de kwaliteiten van elke plek. Lees hier de samenvatting en de volledige Omgevingsvisie.

| Categoriën: Omgevingsvisie | Tags: | Aantal keer gezien: (540) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden