Nieuws

Van voetbalveld naar achtertuinen

Van voetbalveld naar achtertuinen

In het ‘actieplan Wonen’ van de gemeente Oirschot is opgenomen dat er op het voormalig voetbalveld 7, 55 woningen gerealiseerd moeten worden.  Hoe maak je als buro samen met gemeente, belanghebbenden en omwonenden een plan?

Voetbal is een teamsport. Dit soort processen is ook teamsport. En ieder spelletje is weer anders. Naast dat we in overleg zijn met de gemeente Oirschot, hebben we tijdens diverse door LOS georganiseerde bewonersavonden geluisterd naar omwonenden en geïnteresseerden zodat wij hun belangrijke input kunnen ophalen. Hieruit namen we verschillende aandachtspunten en ambities mee naar de volgende stap.

Tijdens de live bewonersavond eind vorig jaar in het plangebied presenteerden we de 3 ontwerpen. In de feedback klonken deze avond veel positieve geluiden, maar ook knelpunten die meegenomen moesten worden in het concretiseren van het plan. Een ontwerp had de voorkeur: ‘Erfjes’. In de eerste week van januari zijn de uitkomsten van de bewonersavond met de gemeente besproken. Het ontwerp ‘Erfjes’ vormt nu het uitgangspunt voor de verdere uitwerking. De tactiek is nu bekend, we staan voor de aftrap van de wedstrijd. We werken momenteel aan een nieuw model waarmee we binnenkort teruggaan naar de bewoners.

Huizen op een voormalig voetbalveld… De gemeente wil samen met de woonstichting ‘thuis’, hier huizen gaan bouwen. Deze ‘gestandaardiseerde’ woningen worden woningen met eenzelfde kern hetzelfde, maar waar de gevel, de stenen en de kleur kan wisselen. Er is  ook ruimte voor  CPO. De gemeente wil zich hiermee vooral richten op de doelgroepen: starters en senioren. Zo ontstaat een gemixed spelersveld!

Benieuwd naar het vervolg van dit project? Neem contact op met LOS!

 

| Categoriën: Inrichting, Ontwerp, Interactieve planvorming | Tags: | Aantal keer gezien: (542) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden