Nieuws

Een groen(er) plein klinkt als muziek in de oren

Een groen(er) plein klinkt als muziek in de oren.

Hoe maak je van een autoplein een leefplein? LOS zoekt het uit!

Vlakbij Nijmegen ligt het dorp Ewijk. Binnen Ewijk ligt de uitbreidingswijk De Vording, gebouwd in de jaren 70. De openbare ruimte in de wijk is inmiddels toe aan vernieuwing. Op verschillende plekken in de wijk wordt het groen nu al aangepakt, bestrating vervangen en worden bomen gekapt die te groot zijn geworden voor de straten. De vraag is nu nog hoe kunnen de pleinen Trompet, Fagot, Triangel en Gitaar toekomstbestendig gemaakt worden? 

LOS maakt onderdeel uit van een bouwteam, in opdracht van ingenieursbureau KYBYS en is verantwoordelijk voor de ontwerpen van deze muzikale pleinen. Een belangrijk onderdeel hierin is co-creatie. Samen met bewoners hebben we in het najaar van 2021 gezocht naar een nieuwe inrichting voor de pleinen. 

Tijdens fysieke en digitale bewonersavonden hebben we met bewoners gepraat over de mogelijke nieuwe inrichting. Op de pleinen wordt het parkeren in een groener jasje gehesen. Naast het gebruik van grasbeton, wordt het plein op de best mogelijke manier ingedeeld. Hierdoor komt er ruimte vrij voor het plaatsen van groen zoals vaste planten en nieuwe bomen. Als kers op de taart komen er extra speelmogelijkheden op het plein in de vorm van natuurlijke elementen. Denk hierbij aan stapstenen en straattwister. De bewoners ontvingen de plannen grotendeels positief. 

Dit ontwerp van LOS wordt door het ingenieursbureau omgezet naar een definitief ontwerp; dat klinkt toch als muziek in de oren?

 

 

| Categoriën: Inrichting, Ontwerp | Tags: | Aantal keer gezien: (653) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden