Nieuws

LOS mag verder ontwerpen aan Veghels Buiten. We trekken lessen!

LOS mag verder ontwerpen aan Veghels Buiten. We trekken lessen!

We zijn super blij dat we - na een nieuwe aanbestedingsprocedure - opnieuw geselecteerd zijn om te ontwerpen aan het woonlandschap Veghels Buiten. Veghels Buiten is een uniek woongebied. Kleine buurtschappen, ingepast in het landschap tussen Veghel en Erp. En met het nieuwe masterplan kunnen we nog betere plannen maken. 

We werken vanaf 2012 aan de uitwerking van het masterplan uit 2008, waarin het idee van landelijke woonbuurten is bedacht. Met veel enthousiasme hebben we dit masterplan uitgewerkt en zijn de eerste 600 woningen gebouwd. Voor het nieuwe deel van Veghels Buiten, met nog eens 1200 woningen in kleine buurtschappen, gaan we nieuwe kaders stellen. De vraag is of de volgende fase nog beter en unieker kan worden. En dat kan. We zien kansen vooral in klimaatadaptatie, biodiversiteit en circulariteit maar zeker ook in het inspelen op nieuwe woonbehoeften. We gaan aan de slag onder het motto ‘groen tenzij’. 

Succes kent vele vaders! Wij spelen een rol in een integraal planteam en werken samen met diverse ontwikkelaars en architecten. En een gemeentebestuur dat vast durft te houden aan een bijzonder concept.

Benieuwd naar woonlandschap Veghels Buiten en ervaringen van huidige bewoners? Lees dan het artikel in het Brabants Dagblad...

| Categoriën: Landschap, Inrichting, gebiedsontwikkeling | Tags: | Aantal keer gezien: (811) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden