Nieuws

LOS investeert in de toekomst

LOS investeert in de toekomst

Net afgestudeerd, beginnen in corona tijd als ruimtelijk ontwerper bij LOS en nu ook hogeschool stagebegeleider. Welke ervaringen geeft Loes van Poppel door aan deze nieuwe lichting stedenbouwkundige ontwerpers?

Op 4 januari 2021 begon ik mijn carrière als ruimtelijk ontwerper bij LOS Stadomland. Een bijzondere start van je eerste baan, gezien de strenge regels omtrent COVID-19. Geen handen schudden op je eerste werkdag, veel vanuit huis werken en collega’s vooral op een schermpje leren kennen. Als je elkaar dan op kantoor trof, was het altijd even bedenken of je elkaar nou al ‘live’ had gezien of nog niet. Bijzonder, maar ook gezellig. 

Na mijn opleiding Urban Design bij de Breda University of Applied Sciences (ook wel de BUAS) had ik een goede basis, maar ook nog een heleboel te leren.  De verscheidenheid aan projecten binnen LOS heeft me in de 10 maanden dat ik er nu werk ontzettend veel geleerd. Niet alleen aan kennis binnen het werkveld, maar ook op sociaal vlak. Bijvoorbeeld het communiceren met andere partijen van een project of het bijwonen van bewonersavonden was voor mij volledig nieuw. 

Een van de sterke punten van LOS vind ik de teamsamenstelling: een mix in vakgebieden (landschap/stedenbouw/planologie), maar ook een mix in ervaring. De verdeling tussen ervaren medewerkers en een frisse wind van starters is goed in balans. Daarnaast heeft LOS ieder jaar plek voor meerdere stagiaires. Een van onze huidige stagiaires is afkomstig van de BUAS. Om een student van mijn studie tegen te komen op het werk vind ik ontzettend leuk. 

In augustus dit jaar kreeg ik de kans om terug te gaan naar de BUAS. Niet als student, maar als hogeschoolbegeleider. Ik begeleid nu 3 stagiaires in hun eerste stage-ervaring in het werkveld. Een bijzondere ervaring, aangezien mijn eigen stage nog vers in mijn geheugen ligt. Iets wat ik heb geleerd bij LOS en graag mee zou willen geven: wees gewoon jezelf. Als pas afgestudeerde (of stagiaire) weet je nog lang niet alles, dat is heel normaal. Het is daarom niet erg om dat toe te geven en hulp te vragen aan collega’s. Je hoeft immers het wiel niet opnieuw uit te vinden. Daarvan word je een stuk zelfverzekerder en wordt bijvoorbeeld een bewonersavond in plaats van doodeng, gezellig en leerzaam! Samen werken we mee aan de toekomst, zowel in het werkveld als aan een nieuwe lichting stedenbouwkundige ontwerpers!

 

| Categoriën: Studie | Tags: | Aantal keer gezien: (1492) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden