Nieuws

Op weg naar een ruwe Bolst(er) 

In Erp zijn we volop betrokken bij de ontwikkelingen van het stedenbouwkundig ontwerp en de inrichting van nieuwbouwplan De Bolst. Dit doen we niet alleen vanaf de tekentafel maar ook door actief in gesprek te gaan met huidige- en toekomstige buurtbewoners en andere geïnteresseerden. Wegens corona kon dit een lange tijd niet fysiek, maar dankzij de versoepelingen hebben we laatst dan toch een participatiemarkt op locatie kunnen organiseren! Hier hebben we de laatste stand van zaken van de plannen gepresenteerd maar was ook veel ruimte om samen met de aanwezigen het gesprek aan te gaan en na te denken over hun wensen voor de buurt en de inrichting van het centrale park. We stapten er dus weer helemaal middenin! 

Wat zijn de wensen voor De Bolst? 

De opkomst op de participatiemarkt was groot en we merkten dat er veel interesse was in het ontwerp van het centrale park. Er zijn op dit moment nog maar beperkte speelvoorzieningen in de nieuwbouwwijk en het park zal straks echt de plek moeten worden waar gespeeld kan worden en waar ruimte voor ontmoeting en recreëren is. Een park dat door jong en oud goed gebruikt wordt en (sociaal) veilig is. Door weer in het veld aan de slag te gaan ontdekten we logische en praktische zaken die een rol spelen én kregen we veel nieuwe ideeën aangereikt. We hebben een scherp beeld gekregen van de behoefte en wat er speelt in en rond de wijk. Zo bleek het grote aantal honden hier nog wel eens tot problemen te leiden in combinatie met spelende kinderen. Een goede hondenuitlaatplek is dus iets dat zeker een plekje zal krijgen naast de diverse natuurlijke speelaanleidingen in het park. 

Hoe nu verder? 

Het is nu aan ons om samen met de gemeente Meierijstad tot een goed ontwerp te komen voor zowel het park als de ontwikkelvlekken eromheen. Na de bouwvak wordt gestart met de realisatie van een nieuw deelgebied dat direct aan het park komt te liggen. Aan het eind van dit jaar gaat het deelgebied ‘wonen in het park’ in de verkoop en naar verwachting zal het park in 2022 al voor een groot deel gerealiseerd worden! Een ruwe Bolster in wording…

 

| Categoriën: Inrichting, Ontwerp, Burgerkracht | Tags: | Aantal keer gezien: (644) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden