Nieuws

LOS ontwerpt aan de energieke berg.

In opdracht van de gemeente Meierijstad maken we een plan voor het ontwikkelen van een natuur en landschapspark op de Vlagheideberg. De Vlagheideberg is een afgewerkte vuilstortplaats vlakbij het dorp Eerde. Meierijstad wil de berg ontwikkelen tot 1 van de 3 recreatieve hotspots in de gemeente. De andere twee zijn de Noordkade in Veghel en de Kienehoef in Sint Oedenrode. 

De Vlagheideberg ontwikkelen we tot een natuur en landschapspark met als motto de “energieke berg”. In het natuur en landschapspark staat naast natuur en landschapsbeleving; buitenleven, gezondheid, actief zijn en avontuur centraal. We ontwerpen aan een zogenaamd “fastlane” die de steilste stukken van de berg op zoekt voor racefietsers en een “slowlane” die lekker lui de berg opgaat voor gewone fietsen, langlaufers op wieltjes en wandelaars uiteraard. We kijken overigens ook buiten de berg. In de voet zien we kansen voor een golfbaan en ook studeren we op de inpassing van zonne-energie en het ontwikkelen van een natuurpoort. Ook zien we kansen voor bestaande ondernemers en voorzieningen om door te ontwikkelen binnen het concept van de energieke berg en is er ruimte voor het ontwikkelen van bos waarvoor we enkele bedrijven enthousiast hebben gekregen om lokaal CO2 te compenseren.

Met het plan voor de energieke berg krijgt Meierijstad haar eigen central park. Met de energieke berg wordt een impuls gegeven aan een bijzonder landschap met natuurwaarden.

Maar we zijn er nog niet. We hebben een grote stakeholderbijeenkomst gehad waar veel mensen meedachten via Mural. We voeren veel gesprekken in de omgeving om mensen aan te laten haken. Momenteel zetten we volgende stappen waarmee we binnenkort weer naar buiten gaan. Dit plan maken we samen met Gre Brekers van ZKA en wordt begeleid door Erik van Nuland namens de gemeente.

 

| Categoriën: Inrichting, gebiedsontwikkeling | Tags: | Aantal keer gezien: (1382) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden