Nieuws

Overasselt praat mee!

 

“Speelse indeling met zo veel mogelijk behoud van het bestaande landschap.” 

 

Door de gemeente Heumen zijn wij gevraagd om een stedenbouwkundige visie te maken voor een nieuw woninggebied in het dorp Overasselt. Wij doen dit natuurlijk niet alleen, samen met de gemeente, stakeholders en een meedenkgroep met bewoners hebben we drie modellen gemaakt voor de locatie. Op dit moment staan de modellen online zodat inwoners van het dorp en toekomstige bewoners kunnen reageren op de verschillende modellen. 

Door het werken met verschillende modellen proberen we grip te krijgen op het laadvermogen van de plek en zoeken we naar kansen waarmee we de plek het beste kunnen transformeren naar een woonbuurt. 

 

“Probeer ontsluiting zo veel mogelijk te spreiden, Kruisbergsestraat is al druk.”

 

Door de inwoners mee te laten praten ontstaat draagvlak voor het plan. De inwoners kunnen reageren op de modellen met wat ze goed of slecht vinden en komen ook met tips om de modellen te verbeteren. 

 

“Het voordeel van deze optie is dat langs de Kruisbergsestraat -waar ik op kijk vanuit mijn huis- het beeld het meest groen eruit ziet, maar dat gaat dan ten koste van de andere gebieden. Ik heb hier daarom niet voor gestemd. Dus ik stel hier mijn eigen belang wat ondergeschikt aan het geheel”

 

Nu is de volgende stap dat we doorgaan met een voorkeursmodel waarbij we kaders gaan opstellen voor het uiteindelijke verkavelings- en inrichtingsplan. 

Ondertussen is GrondGidsen samen met ons aan het rekenen en tekenen. LOS heeft het  ‘potlood’ vast en Olivia en Maarten van GrondGidsen de ‘rekenmachine’. We vinden het belangrijk om ook al in dit stadium de haalbaarheid tussentijds te toetsen en te werken aan een goede ontwikkelstrategie zodat we niet voor verrassingen komen te staan! 
 

| Categoriën: Ontwerp, Burgerkracht | Tags: | Aantal keer gezien: (1749) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden