Nieuws

@Kernteam: Zullen we evalueren met een heerlijk zomerse picknick?

Het is de zoveelste grijze dag in het nieuwe jaar, 2021. Een mooie dag om terug te blikken op afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat 2021 gaat brengen. 2020 was een raar jaar. Daar zijn we het allemaal over eens. Als LOS stadomland maken wij plannen en ideeën die bijdragen aan een waarde(n)vollere leefomgeving. In 2020 waren we o.a. druk met omgevingsvisies, stedenbouwkundige plannen voor woongebieden, de landbouwtransitie, klimaatadaptatie en de duurzame energieopgave. Wij houden ons bezig met de (nabije) toekomst en snappen heel goed dat in deze coronatijd de prioriteiten in het heden liggen. Geen essentieel beroep, dus werken we hoofdzakelijk thuis. Toch kijken wij met plezier terug op mooie samenwerkingen en interessante opgaven. 

Voor de RES West-Brabant maakten we de landschappelijke onderlegger om goed af te kunnen wegen waar zonnevelden en windmolens mogelijk zijn en op welke manier. Natuurlijk zijn we trots op het resultaat. Bekijk hier ook de video die we hierbij maakten met Energieregio West-Brabant.

Inhoudelijk hebben we gewerkt zoals we gewend zijn te werken. De manier van samenwerken was wel anders. Deze opdracht begon begin maart, toen corona langzaam in beeld kwam. Het startoverleg met het kernteam zou bij het Waterschap De Brabantse Delta zijn. Op het laatste moment werd besloten dit overleg voor de zekerheid digitaal te doen. Dus zaten, mijn collega en ik, zij aan zij, op kantoor samen achter het beeldscherm van mijn laptop. Eigenlijk ging het beeldbellen via Teams meteen best wel goed. We maakten digitaal kennis, liepen de planning door en maakten afspraken om samen het plangebied te bezoeken…

Dat was 10 maart 2020. Een kleine week later waren de scholen dicht en leerden we in rap tempo woorden bij als 1,5 meter samenleving en intelligente lockdown. Teams, Zoom, webinars, MURAL-workshops, digitaal je handopsteken, unmuten, etc. We zijn er snel en volledig aan gewend geraakt. De opdracht hebben we inmiddels goed afgerond. 

De leden van het kernteam hebben we echter gedurende het planproces nooit real life gezien. Dus stel je voor: Het is een warme zomerse dag in 2021. (Bijna) iedereen is gevaccineerd. Zullen we dan aan onze LOS-picknicktafel op de Isabella Kazerne in Vught eens echt kennis maken en ontspannen terugblikken? Wij regelen de picknick. Dan doen we dan alle informele 1-2tjes voor en na het overleg, de koetjes en de kalfjes, geven we handen, kijken we elkaar in de ogen, ruiken we elkaars parfum en lunchen we samen. Uiteraard met echte kantoorkoffie! (Ook al lust ik helemaal geen koffie.) Wij verheugen ons erop!

| Categoriën: Landschap, Visie, gebiedsontwikkeling | Tags: | Aantal keer gezien: (1304) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden