Nieuws

Nieuwe omgevingsvisies in de maak!

Nieuwe omgevingsvisies in de maak!

Binnen LOS zijn we al 5 jaar intensief bezig met het ontwikkelen van omgevingsvisies en we hebben al zo’n 15 omgevingsvisies op onze naam staan. We kunnen inmiddels wel zeggen dat we ervaringsdeskundigen zijn! Recent zijn we gestart met vier nieuwe omgevingsvisies voor de gemeenten Bronckhorst, Geldrop-Mierlo, Berg en Dal en Hengelo. 

Zo zijn we in Bronckhorst en Berg en Dal momenteel bezig met het opstellen van een opgavennotitie. In deze notitie brengen we de opgaven aan het licht die spelen in de fysieke leefomgeving. Het zijn de vragen waar we in de omgevingsvisie een antwoord op willen geven. Deze opgaven halen we bij de ambtenaren, maar ook in de samenleving op. Dit dient als kader en startpunt voor de omgevingsvisie. 

Voor Geldrop-Mierlo zijn we net gestart met het ophalen van de vragen die spelen. De eerste gesprekken met verschillende ambtenaren van de gemeente zijn geweest en de komende weken gaan we in gesprek met verschillende stakeholders. Naast de gesprekken werken we intern aan een analyse waarbij we de stedenbouwkundige opzet, landschappelijke kenmerken en andere fysieke lagen eens goed onder de loep nemen om het gebied goed in onze vingers te krijgen. In het nieuwe jaar starten we met de opgavennotitie.

Naast omgevingsvisies voor de meer landelijke gemeenten gaan we ook aan de slag met de omgevingsvisie Hengelo Binnenstad en Hart van Zuid. Ook hier houden we de komende maanden ambtelijke interviews ter voorbereiding van de opgavennotitie. Het is een interessante uitdaging om aan de slag te gaan met een visie voor een grote binnenstad. Een binnenstad waar veel trends samenkomen, een hoge dynamiek is en andere krachten spelen dan in een meer landelijke gemeente. 

Nieuwsgierig geworden naar onze aanpak? Neem vrijblijvend contact op met Hans van Kempen

| Categoriën: Omgevingsvisie | Tags: | Aantal keer gezien: (2067) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden