Nieuws

Gebiedsontwikkeling het Broek, een nieuwe toekomst voor de Groene Heuvels

LOS heeft begin dit jaar gewerkt aan het ontwikkelen van een toekomstscenario voor het gebied het Broek in Beuningen. Directe aanleiding was onder andere de behoefte aan een perspectief voor het recreatiegebied de Groene Heuvels. De gemeente heeft te maken met een recreatiegebied dat steeds minder goed gebruikt wordt onder andere vanwege het feit dat het huisjespark steeds meer gebruikt wordt voor permanente bewoning. De kwaliteit van het terrein staat steeds verder onder druk. En dat terwijl het een fraai gebied in een fraaie omgeving is. Jaarlijks vind hier ook Down The Rabbit Hole plaats.

Samen met marktonderzoeksbureau Markteffect hebben we onderzoek gedaan en een visie gegeven voor een nieuwe toekomst. De essentie van die visie is tweeledig: Enerzijds de Groene Heuvels te verbinden met de bredere kwaliteiten ven thema’s die in de omgeving spelen en anderzijds een programmatische recreatieve impuls te geven. 

De studie is uitgevoerd samen met de gemeente Beuningen en Wijchen maar ook Leisurelands als eigenaar van een deel van de plas en MOJO als organisator van Down The Rabbit Hole. De eerste reacties van stakeholders en Raad zijn enthousiast. Na de zomer gaan we naar buiten om de eerste contouren van een nieuwe toekomst te laden met de samenleving. Dat doen we dan als onderdeel van de Omgevingsvisie Beuningen.

| Categoriën: Landschap, Visie, gebiedsontwikkeling | Tags: | Aantal keer gezien: (2474) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden