Nieuws

Drie gebiedsvisies voor Doetinchem!

Met de drie gebiedsvisies dragen we een steentje bij aan de omgevingsvisie voor de gemeente Doetinchem. De visies bieden handvatten voor de deelgebieden en bouwstenen voor de overkoepelende omgevingsvisie. Samen met bewoners hebben we ook in de ‘coronatijd’ gewerkt aan ideeën en wensen om hun woonomgeving nog mooier en fijner te maken.  

 

Over de visies:

Deelgebied Slangenburg en omgeving is in balans. Een balans tussen landschap, natuur en ondernemerschap, een balans tussen inwoners met elk hun eigen belangen en wensen. En als er wat verandert is dat met respect voor elkaar, rekening houdend met elkaar. Samen bijschaven aan een uniek gebied. Tegelijk liggen er grote opgaven te wachten en ook die hebben ruimte en aandacht nodig. In de visie voor deelgebied Slangenburg en omgeving pakken we die opgaven samen op, gaan we in gesprek en verzinnen we slimme oplossingen. Werkend vanuit die balans komen we er samen uit. We laten niet 1 bloem bloeien, maar duizend!

De visie voor het deelgebied Gaanderen met het buitengebied laat zien dat ze het in Gaanderen al best goed voor elkaar hebben maar dat het allemaal nog net wat beter kan. De visie: ‘van goed naar beter!’ gaat in op verschillende mogelijkheden waardoor het dorp en het buitengebied nog beter wordt. Er liggen kansen voor meer ontmoeting binnen het dorp en kwaliteitsverbetering ten behoeve van het landschap en de beleving in het buitengebied. 

In de visie voor Nieuw-Wehl met buitengebied zetten we in op het versterken van de (ver)banden. Nieuw-Wehl is geen traditioneel dorp en dat is bijzonder. Rustig wonen wordt er gecombineerd met een sterke zorg- en landbouwsector. En daar zijn de inwoners blij mee. De ambitie voor de toekomst is dan ook om het rustig wonen en een toekomstbestendige landbouw te behouden. En daarvoor moeten inwoners en ondernemers elkaar blijven opzoeken. Ook met de veranderende samenstelling van de bevolking en alle transities in de zorg, de landbouw, de energievraag en klimaat. Samen werken aan verandering door het versterken van de (ver)banden! De een wil bestaande, goed functionerende verbindingen behouden de ander wil nieuwe verbindingen maken. Ze hebben wel allemaal een ding gemeen; het is heel fijn en rustig wonen in Nieuw-Wehl.

De gebiedsvisies zijn te bekijken via: https://omgevingswetdoetinchem.nl/

| Categoriën: Visie, gebiedsontwikkeling, Omgevingsvisie | Tags: | Aantal keer gezien: (1917) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden