Nieuws

Gemeenteraad Soest enthousiast over opgavennotitie omgevingsvisie

Wat voor dorp willen we zijn? Is de vraag die centraal staat in de gemeente Soest bij het opstellen van de omgevingsvisie. Belangrijk onderdeel hiervan is hoe we om moeten gaan met de woningbouwvraag in relatie tot het groen. Moet Soest gaan inbreiden en/of uitbreiden? En hoe waardeer je het groen, zodat ondanks de woningbouwvraag het groene karakter van Soest en Soesterberg behouden blijft? Ook de regionale woningvraag is hier aan de orde, want hoeveel woningen kunnen er eigenlijk in de gemeente gebouwd worden zonder dat het dorpse karakter verloren gaat?

De opgavennotitie die LOS in samenwerking met de gemeente Soest heeft gemaakt, is de afronding van de ophaalfase waarin we te weten zijn gekomen wat er allemaal speelt in de gemeente rond de fysieke leefomgeving. Het is een uitgebreid document geworden waarin voor 22 thema's een of meerdere opgaves zijn geformuleerd. Deze opgaves vormen de basis voor de volgende fase waarin we samen met de inwoners van Soest en Soesterberg ideeën gaan bedenken om tot oplossingen te komen voor de opgaves.

We werken nu toe naar de gebiedsconferentie. Daar gaan we samen met de inwoners op zoek naar antwoorden op deze vragen over groen en wonen en andere vragen. Ter voorbereiding zijn we met groepjes ambtenaren van hele diverse sectoren in gesprek om te kijken hoe we in zo'n workshop integraal kunnen nadenken over de opgaves.

Klik hier voor een link naar een filmpje over de opgavennotitie. En klik hier om de opgavennotitie zelf te bekijken.

| Categoriën: Omgevingsvisie, Visie, Burgerkracht | Tags: | Aantal keer gezien: (1605) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden