Nieuws

De gebiedsvisie voor Gaanderen: van goed naar beter! 

‘Ik vind dat LOS er uitstekend in is geslaagd om de gebiedsvisie uit te werken. Dat is ook nog eens op een heel mooi vormgegeven wijze gebeurd. Erg prettig. Complimenten!’ Aldus wethouder Huizinga.

Momenteel ligt de gebiedsvisie van Gaanderen 4 weken ter inzage voor inspraak van bewoners. We hopen dat de inwoners van Gaanderen en het buitengebied net zo enthousiast reageren als de wethouder. 

De visie: ‘van goed naar beter!‘ laat zien dat ze het in Gaanderen al best goed voor elkaar hebben maar dat het allemaal nog net wat beter kan. Zo kan er meer groen worden toegevoegd aan de dorpskern en fietsroutes veiliger worden gemaakt. Ook liggen er kansen voor meer ontmoeting op straat – rondom het centrum en sport- en cultureel centrum De Pol – met een verbeterslag van de openbare ruimte en het maken van slimme combinaties tussen wonen, winkelen en bewegen. Al deze ingrepen dragen bij aan een (nog) beter dorp. 

Bent u benieuwd naar het resultaat? Klik hier voor de gebiedsvisie.

Deze gebiedsvisie is onderdeel van de overkoepelende omgevingsvisie voor de gemeente Doetinchem. Ook de gebiedsvisies van Nieuw-Wehl en Slangenburg, waar wij momenteel aan werken, zijn hier onderdeel van. Om ondanks de coronacrisis vooruit te kunnen en burgers toch mee te kunnen laten praten, gaan we de gebiedsvisie van Nieuw-Wehl geheel insteken op digitale burgerparticipatie! Bent u benieuwd hoe we dat doen? Klik dan hier! 

| Categoriën: Omgevingsvisie, Visie, Interactieve planvorming, Burgerkracht, gebiedsontwikkeling | Tags: | Aantal keer gezien: (1535) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden