Nieuws

Door het slim gebruik van internet kan co-creatie gewoon doorgaan!

Door het slim gebruik van internet kan co-creatie gewoon doorgaan!

Nu we allemaal gedwongen zijn om meer vanuit huis en via internet te werken, is het ook tijd voor de volgende stap van co-creatie via internet. Daarmee leren we allemaal snel bij! 

Als LOS stadomland willen wij er graag aan bijdragen dat de co-creatie met de samenleving zo goed mogelijk door kan gaan én zelfs verbeterd. Zo blijven we ook in deze bijzondere periode met elkaar in gesprek over de ruimte en wat we daar samen willen ontwikkelen. Uit ervaring weten wij hoe dat doeltreffend kan.

Wij werken al vanaf 2007 met diverse projectsites, waarmee we internetconsultaties, en co-creatie organiseren. Die ervaring komt nu goed van pas en we willen deze ervaring graag breder inzetten voor onze opdrachtgevers om de vaart erin te kunnen houden! 

Toevallig staat nu, op dit moment, onze eerste webvisie ter bespreking in de samenleving online https://toekomstwageningen.nl/Hoofdlijnennotitie.  Dit is een voorbeeld van een plan in een internetomgeving. Deze web-versie leent zich ook voor co-creatie met de ambtelijke organisatie. We kunnen verschillende pagina’s voor verschillende personen en groepen toegankelijk maken.

Op deze manier kan de samenleving meekijken én reageren als we dat willen. Geen enkel communicatiemiddel is zo veelzijdig en flexibel als een projectwebsite. En bovendien is overzichtelijk en transparant. 

Samenwerkingsprogramma’s als ‘Slack’, Microsoft ‘Teams’ en Google ‘Hangouts’ zijn geschikt voor een dag tot dag uitwisseling. Maar voor het samen bouwen aan een plan is een site veel geschikter. Zeker als de samenleving meedoet aan dat bouwen!

We hebben een laagdrempelige aanpak, en maken alle sites zelf. Op dit moment draaien er ruimt 10 interactieve projectsites. Voor al onze grotere projecten maken we al jaren standaard een site. Maar sites zijn ook eenvoudig in te zetten voor kleinere projecten. Een eenvoudige werksite staat al voor 1750,- euro. Vervolgens zijn de kosten afhankelijk van hoe je de site wilt inrichten etc. We gebruiken eenvoudige modules in een in opensource systeem dat we snel kunnen neerzetten. Bijna iedereen weet hoe daarmee gewerkt kan worden.  

Bent u net een project gestart waarin u intensief wilt samenwerken en communiceren met een grotere groep mensen? Of breed met de samenleving? Of wilt u zo’n project starten? Wij kunnen u daar mee helpen. We regelen de opzet van de projectsite en u kunt zelf onderdelen van het beheer doen. 

co-creatie neem contact met mij op

| Categoriën: Omgevingsvisie, Centrumplan, Landschap, Inrichting, Visie, SMART, Studie, Ontwerp, Interactieve planvorming, Burgerkracht, gebiedsontwikkeling | Tags: | Aantal keer gezien: (2421) |

Nieuwsbrief

Categoriën

Trefwoorden