Geldermalsen
Geldermalsen
Geldermalsen
Geldermalsen
Geldermalsen

Stuctuurvisie Kernen Barneveld 2022

In Geldermalsen werken we samen met de gemeente om in co-productie met de ambtelijke organisatie een omgevingsvisie te maken.

De belangrijkste uitdaging van Geldermalsen is haar oude op groei gerichte structuurvisie aan te passen naar een moderne omgevingsvisie waarin de omslag meer naar beheer gemaakt wordt. Dat houdt onder meer een herprogrammering in waarbij de keuze voor omgevingskwaliteit de belangrijkste afweging is.

In deze co-productie waarin de gemeente in aanvang zoveel mogelijk zelf wilde doen heeft LOS heeft aan Geldermalsen een plan van aanpak aangeboden én een lade-kast met daarin verschillende deelprodukten die de gemeente naar behoefte kan inzetten.  Vanwege onze ervaring onze ervaring met de aanpak van de omgevingsvisie maar ook de persoonlijk en flexibele ondersteuning heeft de gemeente ons geselecteerd. 

In de praktijk organiseren we meerdere workshops met de ambtelijke organisatie  en Raad om de ambities scherp te krijgen. We klankborden veelvuldig met de projectleiding en bewaken de integraliteit van het beleid. We maken ruimtelijke analyse van de dorpskernen, maken verbeeldingen en visualisatie. Recent heeft de gemeente LOS gevraagd of we ook de gehele omgevingsvisie willen schrijven. In september 2016 wordt de visie aangeboden aan gemeenteraad en zal deze ter visie worden gelegd.


Details

Klant Gemeente Geldermalsen
Team Gerbert Smulders, Peter Droog, Jeanine Beekman
Looptijd 2016 - 
Locatie Geldermalsen
Mail deze pagina