Ewijk
Ewijk
Ewijk
Ewijk Masterplan gerealiseerd
Ewijk Masterplan gerealiseerd
Ewijk Masterplan gerealiseerd
Ewijk Masterplan gerealiseerd

Masterplan Ewijk Stedenbouwkundig plan

LOS Stadomland heeft in 2007 de opdracht gekregen voor de supervisie over de uitwerking van het masterplan Ewijk. Kenmerk van de wijk is het dorpse karakter, dat op allerlei schaalniveaus tot uiting komt. Zo wordt in een deelgebied landschap in gebruik gegeven van bewoners (boomgaarden, paardenweides). Ook zijn de oude bebouwingslinten drager in het plan en worden nieuwe linten opgenomen.

 

Inmiddels is de eerste fase (Keizershoeve 1) gereed. Samen met de ontwikkelaar, diens stedenbouwkundige en landschapsontwerper, enkele architecten en de projectorganisatie is er intensief aan gewerkt. In 2015 is gestart met de 2e fase (Keizershoeve 2). De 2e fase is een spannend gebied, waar in kleine eenheden gewoond wordt in het landschap.

Omdat de plannen veel minder snel worden gerealiseerd als voorzien was (en delen van het Masterplan waarschijnlijk niet meer zullen worden gerealiseerd) is het projectbureau beeindigd en is ook de rol van LOS als supervisor beeindigd. De 2e fase wordt geheel door de gemeente begeleid weliswaar op basis van het masterplan van LOS   

Zie ook de site van de 1ste fasehttp://www.woneninkeizershoeve.nl/ 
fase : http://www.hofvancampe.nl

Details

Klant Gemeente Beuningen, Joost van Diemen
Team Gerbert Smulders, Jeanine Beekman
Looptijd 2007 - 2012
Locatie Ewijk
Mail deze pagina