Onderzoek regionaal ontwerpen Achterhoek

De Achterhoek werkt al lange tijd aan haar transitie-opgave. Andere vormen van energiegebruik, landbouw, en organisatie van voorzieningen zijn onderdeel van die transitie. De Provincie Gelderland wil de regio helpen door een ontwerpend onderzoek te laten uitvoeren waarin een concept voor de transitie wordt bedacht. Deze opgave gaat uit van het idee dat een concept samenhang kan aanbrengen in, en inspirerend kan werken op, de vele initiatieven die in de regio worden genomen. 

 

LOS stadomland heeft een onderzoek uitgevoerd langs twee lijnen: een groot aantal kaarten en grafieken met regio-informatie is gemaakt en er is een discussie over mogelijke concepten opgestart. Beide lijnen zijn op een projectwebsite uitgevoerd waar u de resultaten kunt bekijken: www.oroa.losstadomland.nl 

 Het concept dat uiteindelijk gekozen is: ‘Achterhoek verbonden wereld’ is een uitspraak om zowel naar ‘binnen’ als naar ‘buiten’ te kijken. De tekening van het concept verscherpt het ruimtelijk contrast tussen het beroemde landschap van de Achterhoek en de maakindustrie en is een uitspraak om beide verder te ontwikkelen.

Details

Klant Provincie Gelderland
Team Hans van Kempen, Roelof Goodijk
Looptijd 0000-0000
Locatie Achterhoek
Mail deze pagina